Servera med rivet apelsinskal, mynta och grädde. Bryt chokladen och lägg den i en kastrull. Tillsätt kokosolja, grädde och kanel och koka försiktigt tills chokladen har löst sig
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Hacka chokladen och blanda med lätt smulade kokoschips ochmandelspån. Blanda potatismjöl och vaniljsocker och lägg i en plastpåse tillsammans med den skurna rabarbern
Vispa ihop äggen medmandeloljaoch rör ned i det torra. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Gott det med. Rör ihop snabbt och häll ned i en smörpappersklädd form. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkade plommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). Rör ihop 2 dl laktosfri fil, 4 dl mandelmjölkoch 3 msk honung och blanda ned detta i grynblandningen. 100 gr hackad mandel. 4 dl mandelmjölk
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Frasiga våfflor (naturligt glutenfria). En liten del majsmjöl lättar upp smeten och tillför sötma och god smak men du kan ersätta det om du vill med mer havremjöl eller se andra alternativ i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.