Sjötunga med hummer och jordärtskocka, limeboll, och dragonskum
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 sjötungor à 750 g
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  •  
  • Hummerkompott
  • 2 svenska humrar
  • 10 stora jordärtskockor
  •  
  • Hummersmör
  • 1 palsternacka
  • 1/4 rotselleri
  • 1 fänkål
  • 1 vitlök
  • 3 bananchalottenlökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 knippe timjan
  • 3 msk conjac
  • 3 msk madeira
  • 1 knivsudd saffran
  • 300 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  •  
  • Gurksallad
  • 2 raka gröna gurkor
  • 20 vita champinjoner
  • 4 huvuden ruccolasallad
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  •  
  • Potatis och limeboll
  • 600 g mandelpotatis
  • 2 lime
  • 2 bananchalottenlökar
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Vetemjöl
  • 3 äggulor
  • Rivet färskt vitt bröd
  • Matolja till fritering
  •  
  • Portvinssås
  • 4 dl rött portvin
  • 200 g osaltat smör
  • ½ dl olivolja
  • Socker
  • Limesaft
  • Salt
  • Peppar
  •  
  • Dragonskum
  • 3 dl mjölk 3%
  • 50 g smör
  • 1 knippe färsk dragon
  • Salt
  • Peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.