Jag är ingen fantast av gädda men det här receptet på gädda i ugn är verkligen supergott. Blanda vatten och salt, lägg gäddan i en form och häll över salt- och vattenblandningen
Skär ner två snitt och skär bort så många du kan men försök få kvar så mycket gädda samtidigt. Ta upp gäddan ur rimningen och torka dem torra med lite hushållspapper
Rensa och skölj gäddan. Ta upp gäddan. Servera gäddan med kokt potatis och gröna ärter. Lägg i gäddan och låt densjuda i 20-40 min beroende på tjocklek
Gäddan som tillagades i ett foliepaket (där jag hittat lite inspiration via "Laga vilt från skog och sjö" från Carina och Ulrika Brydling) och smälte riktigt i munnen
Gnid gäddans innandöme med citron, salt och peppar. Fördela röran i gäddan. Smörfräs vitlökoch gul lök. Blanda i trattkantarellerna och persiljan och fräsytterliggare
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Det är sensommar och dags för björnbären att mogna. Varje sommar lånar vi svärföräldrarnas båt på Hönö och styr mot ölandskapet i skärgården som har fullt av björnbär
gädda. Skär fisken i grova bitar. Mixa eller mal bitarna med saltet. Tillsätt under samtidig mixning eller omrörning först äggvitan och sist grädden i en tunn stråle
Och ytterligare en annledning till att jag gjorde den just idag, det var för att alla jag har nämnt gädda för har rynkat på näsan och sagt att det inte är gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.