200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott. Man kan kandera vilka nötter som helst, men sötmandel är min favorit
Foto. Karin / bevemyrs blogg. . Jag har mängder av recept som vill bli bloggade. Allt från goda kakor, läckra sillinläggningar, lockande julgodis och makalösa maträtter
2 msk kallpressad rapsolja eller mandelolja. 2 msk kallpressad rapsolja eller mandelolja. Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
sötmandlar. 1vatten. 1salt1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vatten och salt, rör tills saltet löser sig. 2. Lägg ner mandlarna och låt dem ligga minst 30 minuter
Fortsätt röra hela tiden så varje mandel täcks av den smältande karamellen. Att kandera nötter, eller om det heter karamellisera, kan verka ganska lätt och beskrivs lättvindigt i många recept
Dessa knapriga biscotties med både choklad och mandel gick hem hos maken, dock inte barnen. Då jag smaksatt dom med bittermandel-essens så är de lite mer ett bakverk för vuxna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.