Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Blanda alla ingridienser till en smet. Smörj en brödform och häll i smeten. Smeten blir ca 1,1 liter men brödet reser sig inte mycket så en vanlig avlång brödform räcker
Dessa lättbakade, saftiga fullkornslimpor är jättegoda och nyttiga. Förutom grovmalet rågmjöl så innehåller de också godsaker som rågkross och solrosfrön, vilket ger ett härligt tuggmotstånd och ett extra fibertillskott
Oftast brukar jag baka lite grövre, mörka , glutenfria formbröd och pytsa i alla möjliga frön, bär och andra nyttigheter, men nu fick jag plötsligt lust att göra frallor
Rosta solroskärnorna i en stekpanna. Smula jästen i en degbunke Värm upp filmjölken till 37grader och häll över jästen i degbunken, blanda tills dess att den blir slät
En höstlig dag som denna är det skönt att vara inne och baka bröd. Eftersom jag inte brukar ta mig tid till att göra surdeg, skållar jag grahamsmjölet med kokande vatten istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.