Skökans pasta
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • ½ silverlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 msk olivolja
  • 1 klick smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk hela tomater
  • 1 skvätt vitvinsvinäger (framhäver tomatsmaken)
  • några kvistar timjan
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade och grovt hackade
  • ½ dl kapris, hackade
  • ½ burk Zetas sardeller, hackade
  • 125 g mozzrellaost, skivad
  • ½ dl finhackad bladpersilja
  • svartpeppar
  • Fräs löken mjuk i olivolja och smör utan det får färg.
  • I med vin, tomater och timjan och låt det småputtra 30 min Efter 20 min så ta du i sardeller och vinäger.
  • Blanda ihop kaprishacket och olivhacket.
  • Kok pastan enligt paketens instruktioner.
  • Servera pastan i en stor djup tallrik, häll över såsen och toppa med oliv-kaprisröran, strö över persiljan.
  • Skiva mozzarellan och lägg vid sidan.
  • Servera med kött eller portabello, eller båda! På våra tallrikar låg kalventrecote och svamp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.