Mixa basilikan, tomaterna, vitlöken och pinjenötterna. Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Blanda i parmesanost, crème fraiche, majonnäs och sillen i blandningen
men med det gör man precis som man själv vill. Kommer ihåg när jag gjorde inlagd sill för första gången och hällde på den varma lagen och sillen blev kokt, inte riktigt vad jag ville ha
Koka en lag av ättikssprit, vatten, socker och vitpeppar. 1 förp Abba inläggningssill. 10,5 tsk vitpeppar, krossad. 12-3 msk pepparrot, riven. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
Bilderna kommer från i påskas, när vi åt sillunch på vår kolonilott. Den enda ändring jag gjort är att jag lagt till lite gräslök, men jag har vid andra tillfällen provat att ha i lite timjan och rosmarin och det smakade också bra
4 1 rödlök 1 morot 3 dl vatten 5 cm purjolök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn 1 förp inläggningssill à ca 400 g Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.