Här vill jag bjuda er på ett ganska smalt recept som inspirerades av min födelsedagstårta som egentligen bara var en "klassisk" morotskaka med len och god citronglasyr och blåbär
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Dekorera eventuellt med färsk citronmeliss strax innan tårtan ska serveras. Vill du ha en lite syrligare tårta kan du blanda rivet skal av 1/2 citron i smörkrämen
Ibland är mina elever skeptiska mot vegetarisk mat. På fredag ska vi testa att göra vegansk pannkakor, jag får se om jag lyckas imponera på dom lika mycket då också
Skala och koka potatisen, pressa den i en bunke när den är klar. 1,5 kg nötstek (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet
Uppskattar att receptet räcker till 2-3 personer. Sååå gott. Mängden ingredienser ser kanske avskräckande ut, men om man, som jag, lagar mycket asiatiskt finns redan de flesta grejerna hemma
Skala och klyfta löken. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Pepparrotskött Putsa köttet, skär det i mindre bitar och lägg dem i en stor gryta
Hacka purjolöken, löken, chilin och ingefäran. Skär kycklingen i lämpliga bitar och hetta upp en panna med olja och häll i de hackade ingredienserna och kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.