Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Fräs lök och vitlök i en stor kastrull. Tillsätt paprikapulver, curry och socker. Häll på hälften av vattnet, allt vin, hummerfond, tomatpuré och buljongtärning
Vänd ner kokosmjölk & sambal oelek och låt sjuda upp, dra bort kastrullen från plattan. Pressa ner en halv lime & rör ner kräftstjärtarna och koriandern och klart att servera Ca 3-4 port
Den här goda kräftsoppan gjorde vi i lördags. Kräftsoppa med kräftost, 4-6 portioner. 2-3 msk skaldjursfond (alt. Kräftsoppa med kräftost, 4-6 portioner
En krämig och god soppa där hela hemligheten är syndigt mycket kräftost som får smälta ner. Vill du ha lite mer sting i den så krydda med lite chilipeppar
Efter skaldjurskalaset häromdagen sparade jag alla skalrester och kokade mig en härlig skaldjursfond som kommer att förvandlas till en smaskig skaldjurssås eller soppa
Ingredienser Portioner. 4 600 g kräftor 2 msk olivolja 1 finhackad gul lök 1 st fänkål (à ca 50 g) skuren i små, fina bitar 1 tsk tomatpuré krondill 6 dl fiskbuljong (tärning) 1 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde salt och peppar efter smak ev lite konjak rostat vitt bröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.