Under förra veckans vistelse på Gran Canaria levde vi mer eller mindre på skaldjur och den skaldjursgryta med chorizo som vi gjorde i fredags blev otroligt god, så jag kan inte annat än att dela med mig av receptet
Två goda vänner tittade över i lördags så det blev en fiskgryta och en dessert med par i äpplen. Låt er inte avskräckas av längden på receptet, grytan är hyfsad enkel att göra om du har lite rutin i köket
Här kommer en värmande och saffransdoftande skaldjursgryta. Skaldjursgryta med saffran och vitlök. Passar bra nu under påskhelgen då vädret är minst sagt riktigt ruggigt
1 lök, skär i små tärningar 8 mandel potatisar, skär i små tärningar 2 morötter, skär i små tärningar 2 msk smör 1 msk tomatpure 5 dl vatten 4 msk hummerfond 5 dl grädde 600 g laxfile, skär i mindre bitar 2 msk citron saft 500 g räkor Citron fraiche
Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär fänkålen i skivor samt morot och purjolök i strimlor. Mjukfräs grönsakerna och den hackade vitlöken i matfett i en gryta utan att de tar färg
Ingredienser 200 g potatistärningar 100 g morotsslantar 2 dl fiskbuljong 1 dl ajvar relish 1 dl lätt-crème fraiche 250 g torskfilé i tärningar salt, peppar och timjan 250 g lax i tärningar 75 g halverade sockerärter 200 g skalade räkor Garnera med
Skär fiskfilén i centimetertjocka strimlor. Borsta musslorna under rinnande kallt vatten, kasta dem som är öppna och inte sluter sig vid lätt knackning på skalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.