När jag var liten var min pappa en hejare på att göra pepparkakshus med oss. Vispatillkristyren är riktigtfluffig och håller topparna när du släpper visparna
Vi har nämligen läst på flera bloggar att det lagas till Pulled Pork och att det är sååååå gott. Ett av våra fynd från vår Köpenhamnstur hänger nui balkongfönstret
Nu krävs det bara en jul till med revbensspjäll så har viskapat oss en ny jultradition. Nu är det inte långt kvar tillvår största högtid, men innan dess lite om något som glömts bort
Nu är jagtillbakai Kalmar igen, efter en underbar helg i Stockholm. Jag är inte någon löpare direkt och hade det intevarit för minväninnaJessica lurat med mig på tjejmilennu två år i rad, så hade jagaldrigsprungit så här långt
Jaggillar när det blirlite mjukare i smaken och använder därför bara gräddfil. Skolans fisksås-recept brukar göras på gräddfil och/eller fil med lite majonnäs
Sedan ivårasfinns Enkornsvete odlat hos Sten Rosvall i Halla. Det finns både som hela kärnor att koka istället för ris och som fullkornsmjöl tillmatlagning och bakning
Förutom jakten försöker framförallt jaghinna ta tillvara på alla andra rikedomar som går att skörda nu, rikligt med torkad karljohansvamp har jag fått ihop och en del gula kantareller och ”trattisarna”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.