Sätt ugnen på 175 grader Smält smöret på medelvärme i gjutjärnspannan.
Så snart det smält tillsätt socker och rör runt, jobba ganska snabbt och ta av värmen så snart du rört ner sockret
Vänta ca 5 minuter och rör sedan ned ägget med en gaffel
Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet med hjälp av gaffeln
Hacka chokladen och häll över smeten tillsammans med jordnötterna, vänd ner försiktigt (här vill man inte röra runt för mycket så att chokladen smälter och blir smet istället för bitar)
Sätt in pannan i mitten av ugnen och baka i ca. 15 minuter, servera ljumen med vaniljglass och njut!
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med en liten minibit - sedan känner man sig nöjd
Hacka chokladen i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med tranbär till smörblandningen. Tycker det ger väl så bra resultat, och samtidigt så får jag med lite mer smak, eftersom att jag inte skal mandel eller hasselnötterna utan mal med skalet på
Och det blev lite mjuksega cookiesmed daim och vit choklad. Hacka chokladenoch rör ner i degen. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat och rör ihop till en deg
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Jag har varit i Madrid med ett gäng kompisar och haft det supertrevligt, ja bortsett från att jag blev bestulen på pengar, körkort och bankkort efter typ en timme i Spanien och blev tvingad på guidad tur på en segway så var allt kul
//Matilda Mjuka cookiesmed lakrits och vit choklad. Så skulle jag beskriva dessa u n d e r b a r a cookies som var något av ett "experiment", som jag brukar kalla det
Smält smöret och vispa det med florsocker, strösocker och blanda sedan i ägget. Grovhacka jordnötterochchokladenoch tillsätt dessa två godsaker i smeten och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.