Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Julklappsspelet varvades med nyårsquizz och glada skratt, en kväll helt i vår smak. Någon nyårsmat kommer vi inte att bjuda på idag, det blir istället en kanoners pastasås där du antingen kan ta hand om eventuella rester från julskinkan eller kocka med t
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaka av pastasåsen och blanda sedan pasta, broccoli och skinksåsen tillsammans. Av den anledningen föll det sig naturligt att laga en lunch med pasta idag och det blev ett lite "hittepå" recept efter vad vi hade inhandlat tidigare på morgonen och hade i kylen
Tips idag på en jättegod och krämig skinksåsmed paprika och champinjoner. Det som är bra med pastasåser är att man kan göra mycke och frysa in så att man har lite matlådor om inte annat att äta senare
Späd ut med en skvätt mjölk till önskad konsistens. Idag fick det bli världens snabbaste skinksås. Krydda med salt, peppar och curryServera med färsk pasta och en grönsallad
Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt pasta och blanda ner rucolasallat vid serveringen. Fräs paprika och champinjoner i matfett i en gryta
Servera med nykokt pasta. Strimla den rökta skinkan (om ej färdigstrimlad). Hacka paprika och lök. Stek skinkan tills den börjar få lite färg och har tappat vattnet, tillsätt lök och paprika (eller stek var för sig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.