Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Köttet ska vara fryst när det börjas tillagas. Jag bryr mig inte om termometer, köttet blir inte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
När jag frågar kostklienter med långsam ämnesomsättning, som lätt lägger på sig extravikt trots att de äter “bra”, hur de äter över en dag så får jag ofta höra att de kanske helst skippar frukost och äter mer kvällstid
Det här glöggdoftande köttet kommer nog bli årets bjudmat i december hemma hos oss. Åh vilken god mat vi åt i går, hade nästan velat ha en sked för att få upp all sås
Mitten av köttet blir då inte färdigt innan de yttre lagren i köttet är förstörda. Du kan låta köttet ligga framme i ungefär två timmar innan du börjar, om du tagit det från kylen dvs
Skär köttet i mindre bitar. Blanda löken med köttet. Ibland är det riktigt gott med en mustig köttgryta. Jag har provat flera olika recept men det här slår ändå alla de andra med hästlängder
1) Sätt ugnen på 100 grader. 2) Rör ihop alla ingredienser noga så att alla kryddor blandas. 3) Baka ihop till en jämn rulle något mindre än köttfärslimpa, utan håligheter
Köttet. Ansa köttet och skär i skivor. Strimla köttet i mindre bitar och servera med tillbehören. Våra vänner Martin och Annika hälsade på oss igår, med sin lille kille Eddie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.