Mixa fröna och vaniljstänger tillsammans med strösockret till ett fint vaniljsocker. Gjorde lite eget vaniljsocker härom dagen, verkligen busenkelt att göra, fast i matberedaren ville det inte bli till något vaniljsocker så jag körde det i min blender istället
Går bra med foodprossesor eller stavmixer. Vill ni också göra eget vaniljsocker. Detta förvaras nu i en bra lufttät burk och används som vanligt vaniljsocker
Jag brukar göra eget vaniljsocker, det är inte så krångligt som det låter och smakar jättegott. Jag brukar göra eget vaniljsocker, det är inte så krångligt som det låter och smakar jättegott
Häll sockret i en mixer med knivblad, dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna och häll i det i mixen samt resten av vaniljstången, jag delade den i mindre bitar
Fyll på med socker, förslut burken och låt stå i några dagar. Japp, jag tillhör de som gör eget vaniljsocker och nu när jag börjat göra det kan jag inte ens drömma om att börja köpa i affären igen
Lägg vaniljstängerna i en matberedare och kör med kniven på högsta hastighet i någon minut. Häll tillbaka de vaniljbitar som är samlas i silen tillsammans med hälften av sockret
Hacka chokladen och blanda med grädden. Blanda florsocker och vaniljsocker i en djup tallrik. Smaka av med lite florsocker, smaksätt med rom och finrivet apelsinskal
Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det är verkligen något särskilt med hemgjord glass. Jag frös glassen efter tillredningen i glassmaskinen och åt den sedan med en underbar kolasås
Serveras antingen med lönnsirap eller hemgjort vaniljsocker och kanske lite sylt. Varje gång jag skrapat ur en vaniljstång, så sparar jag den i en liten burk med socker, efter ett tag mixar jag sedan sockret med vaniljstången, siktar bort för stora bitar, och sparar sedan sockret i en burk - världens godaste vaniljsocker att använda till bär och desserter
Vispa i mjöl och vaniljsocker. Magiskt god fransk chokladtårta med massa glasyr på toppen. Rör om tills chokladen smält helt, tillsätt honung och vaniljsocker
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. Blanda ägg, kesella, crème fraiche, socker och vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.