Västerbottenost är ju perfekt, å med den ska jag fixa en riktigt svensk och mumsig förrätt. Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Ingredienser Portioner. 6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Smaka av med soja och kalvfond. Sätt ugnen på 225 gr. Putsa fläskfilén och skär i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek skivorna på båda sidor tills de fått fin färg
Jag lagade den här goda gratängen, som jag serverade tillsammans med kokt färsk broccoli. Börja med att strimla köttet och lägg det i en stor skål tillsammans med soya, fond och pressad vitlök
På förmidda'n var det ett besök på arbetsförmedlingen inbokat. Sprid ut det över köttet efter tycke och smak och rulla ihop köttet till rullader och fäst ihop dem med en tandpetare
Ädelost mängden kan du variera, halvera mängden om du tycker att osten är förstark i smaken. Idag blev det pasta, en krämig bacon och ädelost sås, som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.