Vad sägs om en grymt god grön ärtsoppamed uppfriskande myntaoljaoch knaprigt kavringströssel. Mixa ärtorna med hackad mynta, buljong, crème fraiche och smör tills det blir slätt
Slå upp ärtsoppanoch servera med det skivade fläsket och en god senap till. Ärtsoppamed fläsk ochpannkakorÄrtsoppamed fläsk har anor från medeltidenoch sedan dess hänger den också ihop med torsdagar
11 dl gräsig olivoljaLägg alla ingredienser till soppan i blendern och kör sopp-programmet. Har du ingen så mixa allt kallt och värm det till ca 70 grader i en kastrull på spisen. Servera ca 2 dl av soppan per tallrik, toppa med ca 1 msk olivolja och 1 msk smulad pecorino
Den där gula sörjan som kallades ärtsoppa var det väl egentligen ingen som vill ha, man man åt några skedar ändå, för annars uteblev pannkakorna med sylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.