Blir ju en massa äggvitor över när jag gör glass och det är svårt att komma på vad man skall göra med dom, en del hamnar i frysen, en del blir till macarons och maränger och idag blev en hel hög med äggvitor skumraketer
Skumraketer. Har man en massa äggvita över så är det perfekt att göra lite skumraket. Eller mums-mums, skumbollar, gräddbullar eller vad man nu brukar kalla dom för, himla tokgoda och de går utmärkt att frysa
Jag och treåringen har en deal. När vi går till biblioteket går det inte att undvika det inbyggda caféet som frestar alldeles vid entrén, och en godsak är snarare regel än undantag
Det påminner om Mums-Mums (fast utan rånbotten) eller skumraketer. Kommer ni ihåg mina Skumkokosrutor. Här har jag gjort en liknande variant - men doppat i smält choklad
Vissa tycker att jag krånglar till det så när jag bakar med surdeg. Ni vet, jag börjar ju alltid med att blanda en liten klick surdegsgrund med mjöl och vatten, låter det stå sisådär 8–10 timmar innan jag sätter själva degen
Själva innehållet påminner om innehållet i skumkokosbollar eller skumraketer. Jag har gjort en variant på mina Skumkokosrutor där jag tagit bort det översta chokladlagret och istället doppat varje ruta i smält choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.