43 km
då tog jag några extra vänder på parkeringen fram & tillbaka.. tur att det bara var Fredrik som såg mig annars tror jag nog de hade trott att jag hade fått solsting eller något.. ;) men sånn är jag…
Att servera hemystad ost till brödet är en mäktig känsla. Ysta hemma – vitmögelost Recept 10 liter ystmjölk ohomogeniserad (köpt lantmjök eller gammaldags mjölk) Filmjölk (1 dl) Ostlöpe, 2–3 msk) Salt, 20 gram (cirka 3 tsk) Paraffin Läs också. Så gör du din egen kesoSå här gör du ost – steg för steg1. Om du använder pastöriserad mjölk värmer du mjölken till 30–32 grader. Opastöriserad mjölk behöver värmas till 63–65 grader innan den kyls till 30–32 grader. I med löpen Mät upp 2–3 msk ostlöpe (köps på apoteket), ju mer ostlöpe du använder, desto snabbare stelnar mjölken. Fortsätt att röra försiktigt i grytan i ytterligare 15–20 minuter (med en slev). Kontrollera temperaturen och stäng av spisen när ostmassan nått 38–40 grader. Förvara osten svalt över natten (10–15 grader), gärna på en ostmatta (rist) så att överbliven vassle rinner bort. Förvara svalt (10–15 grader) i omkring en vecka. Vänd osten 1–2 gånger om dagen. Lagra osten i 10–15 grader under minst 45 dagar, gärna i upp till sex månader. Så gör du egen salami utan tillsatser – steg för steg 10 liter
Fredag. Dock så ska jag jobba 06. 00 imorgon också, inte lika spännande. Jag var iallafall på Ica Maxi tidigare idag för att handla mat och tittade då förbi ölhyllan
Lördagskvällen planerar vi att sitta klistrade framför tvn med telefonerna i händerna, ivrigt hejande och röstande på Ystads egen favoritpåg - HEJA FRANS
Vi har baske oss rest land och rike runt i cyberspace den senaste veckan, från Ystad har vi farit till Rom, Budapest, Barcelona, Prag, Lanzarote, tillbaka till Rom, en sväng till London, åter till Prag, Barcelona och Budapest för att snart fortsätta till Lanzarote igen (mest för att det var bekvämast
åse falkman fredriksonPortioner. Hade tänkt mig ta en långpromenad nu direkt men tiden har sprungit iväg så jag går ner till stan senare när jag ska göra fransar i stället, blir en go promenad på 8 km fram och tillbaka
Uppvärmning 5 minuterHoppa av bandet så att du står med ett ben per sida om löpbandet åt sidan och öka lutningen till 10% och farten till en hastighet som är utmanande (jag använder allt från 12-15 km/h). 243 kcal22 g protein6 g kolhydrater11 g fett. 243 kcal
En önskan och förhoppning om att ni alla ha en fin helg, är ni i Ystad så kanske ni ger er ut och kikar på alla de fina bilarna som belamrar våra gator och torg ikväll
Kött och potatis och SÅS – så ska de va. (1,5 km) Har handlat hem nyttigheter, fyllt kylen och städat upp i huset och bäddat rent åt henne. 5 – 6 soltorkade tomater i marinad + 3 msk av marianden. 3 – 4 vitlöksklyftor. Efter 4 – 5 timmar är köttet klart. Låt det vila ca 20 – 30 minuter före du klipper bort steksnöret och skivar upp det. 1,5 km
1 km svartpeppar. Ugn 200 grader. Korgarna. Kavla plattorna, så de blir lite större. På ena halvan per platta ta med ett runt mått ut 8 rundlar med diameter ca 8 cm
Idag är det äntligen den rätta dagen som jag ska åka ned till Ystad och laga mat ihop med både professionella kockar och ett gäng hobbykockar (läs matbloggare)
Smakar fantastiskt bra efter 10 km löpning i hård motvind och blötsnö en kall februarieftermiddag. ”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.