Mixa soppan slät (jag använder en stavmixer). I jämförelse med den kommande påskhelgens alla godsaker kanske potatis ochlöksoppa kan verka lite tråkigt, men den här goda, krämiga soppan är väldigt populär här hos oss och eftersom den dessutom är enkel att sno ihop så hamnar den ofta på vår meny
De första dagarna jag käkade soppan hade jag inte en aning om vad den smakade förutom att den kändes lite varm och salt, men den sista dagen kunde jag, under ett kort ögonblick, faktiskt känna vad soppan smakade
Blomkålsgratäng med chorizo, köttfärs och bacon. Köttfärsgratäng med bacon, champinjoner och purjolök. Tempurabroccoli med vitlöksbrass och sötsyrlig sås
Hacka gul lök, purjolök och skala och hacka potatisen, alltsammans grovt. Häll lite olja i en stor kastrull, fräs sedan lökarna och pressad vitlök tills det är mjukt och glansigt
Mixa soppan så att den blir ganska slät men ändå med några bitar av potatis och purjolök i den. Idag ska vi äta den här goda potatis och purjolökssoppan till middag tillsammans med nybakad focaccia som vi doppar i olivolja med lite salt i
Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Fredag och äntligen helg. En skön känsla då alla är hemma och lediga tillsammans och som alltid är fredagarna lite extra kvällslata, lite som att pysa ut luften på en badboll som studsat runt hela veckan
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.