Smågoda Raw Lime-och blåbärspajer. När vi var hos min kusin i småland i lördags hade hon bakat dessa godingar - små raw blåbärspajer - som i smaken påminner om key lime pie
Igår åt vi de här godaköttfärspirogerna till lunch efter att ha kommit hem från vår Helsingforskryssning, vi var båda lite trötta och jag bestämde mig för att göra en liten kylrensning och då blev det de här pirogerna
Nu börjar det blir riktig högtid för de svenska tomaterna, även om mina egna fortfarande varken har blommat eller visat en tillstymmelse till några små runda gröna skönheter
De är väldigt goda och nyttiga som mellanmål eller till frukost om man hellre vill ha dem då. I dag tänkte jag bjuda er på ett recept på par nyttiga kvarg/ kesella pannkakor
Blåbärskakorna ApelsinkakornaDessa smågoda kakor smakade ljuvligt och min ena halva av min smakpanel gillade blåbärskakorna bäst och andra halvan apelsinkakorna bäst
Men goda att äta utan pita. En slags mini-falafel. Vi kan kalla det vegetarisk ölkorv. 3 dl kikärtor, okokta men blötlagda i 2 dar (frys in och plocka fram efter behov)1 dl sesamfrö1 msk sambal olek2 klyftor vitlök1 grönsaks-buljong1 tsk spiskummin5 dl rapsolja till frityrdipsås1,5 dl naturell yoghurt1 msk sesampastalite flytande honunglite saltMixa allt slätt
Blanda färsen med grädde och ägg. Krydda med salt och peppar. Stek en provbiff och kolla kryddningen. Stek dem i en klick smör, ca 3 minuter på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.