250 g mandelmassa. 1250 g mandelmassa 100 g mörk choklad, hackad skalet av en apelsin, fint rivet 1 äggRiv mandelmassan, och blanda med ägg och apelsinskal
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Konsistensen på dessa småkakor blir något mjuk, främst på grund utav bananen. De innehåller inga mejeriprodukter, då de är bakade med kokosolja istället för smör
Låt degen vila inplastad i kylen medan du förbereder alla fyllningar. Marmorerade småkakor. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt och knåda ihop med degen
ett udda gäng med udda människor. småkakor. som med gigantiska udda maskiner. småkakor. låter väl spännande med yankees som tultar runt i hängseljeans och tuggar shag och letar guld
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.