12 stora
ägg (1 ägg + 1 äggula. Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna)
1115 g
rumstempererat smör
14,5 dl
mjöl
11-2 tsk
kakao att borsta kakorna med
125-30 skållade
mandlar, delade på mitten (på längden)
10,75 dl
strösocker 1 dl florsocker 1 tsk vaniljextrakt 2 stora ägg (1 ägg + 1 äggula. Spara den överblivna vitan till att pensla kakorna) 115 g rumstempererat smör 4,5 dl mjöl 1-2 tsk kakao att borsta kakorna med 25-30 skållade mandlar, delade på mitten (på längden)Blanda strösocker, florsocker, vaniljextrakt, det hela ägget samt äggulan i en stor skål. Blanda väl.
Rör i det mjuka smöret. Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen lätt, slå in i plastfolie och lägg in i kylen cirka 1 timme. Värm ugnen till 175 grader. Ta en liten bit deg och rulla ut små "fingrar" av degen. Gör dem långa och smala som häxfingrar. Nyp till dem här och där så att de blir lite ojämna och gör skåror i dem med en kniv. Lägg kakorna på ett bakplåtspapper och pensla med äggvita. Tryck i en halv mandel på toppen av varje kaka (mandeln ska föreställa nageln). Ställ in plåten med kakor 10 minuter i kylen. Grädda ungefär 10-12 minuter eller tills de är något gyllenbruna. Låt svalna. Måla smördegsfingrarna med en pensel och kakao.
Här kommer receptet på häxfingrarna vi bakade. Blev succé bland både barn och vuxna. Receptet är från Linda “Call me cupcake” Lomelino när hon bakade på TV4 Nyhetsmorgon förra helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.