Låt ansjovisen rinna av och lägg filéerna på snedden, med jämna mellanrum. Strimla lökoch paprika och låt det långsamt värmas i stekpanna med en klick smör
Smaksätt med salt och vitpeppar. Riv potatisen och krama ur den så att den är torr. Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemp i smör ca 2-3 min på ena sidan, fördela sedan Västerbottensost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten i mitten. 1 stor gul lök. 1 burk ansjovisfilé
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Ingredienser Portioner. 6-8 1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g) 125 g ricottaost 1 fast päron t ex Conference 100 g ädelost ca 50 skuren grönkål 1/2 msk olivolja 1 dl grovhackade valnötter 1 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan
Friterad ansjovis – ett eftermiddagssnack med rejäl sälta. Sardeller, urtagna och utan huvud skiktas i lager i trätunnor som sedan fylls på med saltlake
skinka I en skål, lätt vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Skinka ochlök omelett från fas I Man kan använda lök som krydda från fas I, men det går bra att göra omelett utan lök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.