Stekt potatis med svampsås, äggröra och kikärtsbiffar. Brysselkålssalladmed apelsin och mandlar. Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna
Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Smaka av med senap efter egen smak, peppra och salta eventuellt – tänk på att senapen saltar
Stekt torskrygg med rostad pumpa och friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Fiskdiskarna är fulla med färsk fisk och då måste man ju passa på. Servera med en stor grönsallad. Igår blev det en fin härlig bit torskrygg och då passade jag på att göra en fransk sås som jag velat prova en längre tid
500 g brysselkål, ansad och halverad. 2 limefrukter, saft och skal. 500 g brysselkål, ansad och halverad salt olja (till stekning) 3 tsk chiliflakes 3 tsk curry (gul) 3 tsk rörsocker 2 limefrukter, saft och skal 1 kruka mynta 1 kruka färsk koriander 100 g aprikos, torkade i mindre bitar men blötlagda
Stekte några kantareller till och serverade med röd vinbärsgelé och vitlöksbröd. Mannen från Finnö, sa att det var gott med potatisgratäng till och att jag skulle skära köttet i ganska tunna skivor
Men vi känner att vi närmar oss ett beslut i denna svåra fråga och inte hämtar vi hem vårt beslut från Tomelilla i alla fall, så mycket vet vi med bestämdhet
Stek kycklingfilén i bitar. Rör ihop Cream fraiche grädde fonden o peston. Stek bacon o kantareller. Lägg dom färdiga kycklingbitarna i en eldfast form lägg sedan på bacon o kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.