Servera den smördegsinbakade kycklingen med gratängen, såsen och en fräsch grönsallad. Frasiga smördegspaket fyllda med kyckling och ädelost tillsammans med en krämig potatisgratäng och mustig cognacsås
Blanda dippulvret med creme fracihen. Vik över smördegen och platta till kanterna med en gaffel. 1 st ägg att pensla med. Pensla med vispat ägg och gratinera ca 10-15 minuter i 225 grader. 1 st ägg att pensla med
Servera med enbart en sallad eller också med potatisklyftor. Gör 4 fina paket ,tryck ihop och lägg dom i smord form med skarven nedåt,pensla till sist med uppvispat ägg
Jag minns att vi i skolan fick "Kassler Hawaii" som bestod av en torr skiva kassler med en skiva ananas på samt en skiva smält ost som serverades med torrt långkornigt ris och det var ju inte världens roligaste kasslerrätt
När jag serverar den här hemma blir det med en sallad till. Gärna med fänkål, paprika, coctailtomater, morot, ruccola och kanske några rostade solrosfrön
Smaka av med salt och peppar. Pensla smördegslocket med ett uppvispat ägg. Servera med en god sallad. 200 g färskost med vitlök och örter. 1/2 purjolök 200 g färskost med vitlök och örter
Stek biffarna med måtta så det inte torkar ut. Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.