Smördegspizza med spenat, svamp & parmesan
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förpackning kyld, utkavlad smördeg
  • 1150 g babyspenat
  • 13 msk olivolja
  • 14-5 medelstora karljohansvampar, frysta och tinade
  • 1 salt och peppar
  • 15 dl riven pizzaost
  • 1 flingsalt och svartpeppar
  • 11/2 dl rostade pinjenötter
  • 11 dl flagad parmesanSätt ugnen på 225 grader.
  • 1 Fräs spenaten i en msk av oljan i en stor kastrull cirka 1 minut. Låt kallna.
  • 1 Skiva svampen och fräs den i resten av oljan cirka 15 minuter. Rör om då och då.
  • 1 Rulla ut smördegen tillsammans med pappret på en plåt. Strö över pizzaosten. Lägg på spenat och svamp. Salta.
  • 1 Grädda pizzan i mitten av ugnen i 12–15 minuter eller tills pizzan fått vacker färg. Peppra. Toppa med nötter och flagad parmesan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.