4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Gillar ni varma mackor med svampstuvning. Jag gör ofta en klassisk stuvning med mjöl, mjölk och en skvätt grädde men testade häromdan att bara blanda de stekta champinjonernamed mjukost och det blev riktigt krämigt och gott
VARMA UGNSTOMATER, CHAMPINJONEROCH RÖDLÖK. Varma grönsaker - ett gott tillbehör. Planen var egentligen att äta krämig squashröra till korvarna men så hittade jag några gamla tomater, hoptorkade champinjoneroch en rödlök i kylskåpet och tänkte att det var lika bra att använda dessa innan de blev för gamla
1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken medchampinjoner, bacon och potatismos
Smörstektachampinjonermed kraftig vitlökssmak och en touch av persilja. Häromkvällen såg jag att jag hade en del färska champinjoner i kylen som behövde användas, och eftersom att jag inte tycker om att slänga mat så bestämde jag mig för att experimentera lite med dessa
Skär champinjonerna i skivor och stek dem med smör och salta och peppra gärna på dem. När pastan är klar ska den blandas ihop med övriga ingredienser, salta och peppra och serveras omedelbums
Skicka med e-post. Lägg svampen på bröden och skiva ost över. Champinjoner. Ljuvligt gott =)ChampinjonerLökVästerbottenost eller annan lagrad ostFormfranskasalt,pepparVärm ugnen till 200 grader, grillBryn champinjonerna tillsammans med löken,salta och peppra. 5 minuter i ugnen på grill eller tills osten bubblar och blir lite brun
-) Påskmat bryr jag mig inte om i år, det är ju som julbord och det är jag verkligen inte sugen på så ikväll ska vi avnjuta en god meny med räkor och oxfilé som huvudingredienser och i skrivande stund står rödvinsåsen och reducerar på spisen
Idag serverar jag denna tillsammans med en len vitvinssås, räkor och små smörstektachampinjoner. Garnera med räkor ochchampinjoneroch ett par persiljekvistar
| Krämig polenta med tryffelolja, parmesan ochsmörstektachampinjoner samt bladspenat. Släng därefter ner bladspenaten och fräs den snabbt tillsammans medchampinjonerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.