Läggtorsken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar. I eftermiddags körde jag och hämtade barnen lite tidigare från fritids, och sen fick de följa med mig till jobbet de sista två timmarna
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pocherad lättrimmad torskmedäggoch persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Panera fisken i äggoch sedan i en blandning av mjöl, panko, salt och peppar. Vispa upp äggen. TORSK. Men innan jag tar med er över atlanten så blir det något riktigt svenskt, tokgott och passande för en sommarlunch
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.