Placera kantareller, potatis och lök på en tallrik. 300 g trattkantareller (torkade går bra). 1 burk ansjovis 125 g 10-15 schalottenlökar 300 g trattkantareller (torkade går bra)
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Kantareller. Borsta av kantarellerna och skär de stora svamparna i hälften. Kantareller. I alla sin enkelhet är det här en av höstens stora njutningar, smörstekt svamp på en knäckebrödskiva
Idag var jag ute på sommarens premiärjakt efter kantareller. Jag hittade inte så mycket kantareller men de få som jag fick ihop blev till en riktigt smarrig middag
På väg från jaktpasset blir det ibland också en hel del fjällkantareller som plockas. Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt
2 dl torkade eller frysta kantareller. 8 mandelpotatisar smör och olja, till stekning 2 schalottenlökar 2 dl torkade eller frysta kantareller salt och vitpeppar 800 g skreitorsk, 4 bitar gärna skinnet kvar 50 g smör 1 liten burk anjovis 2 dl grädde 1 citron 1 kruka grönkål 2 msk rapsolja
Rensa kantarellerna genom att borsta av jorden med en liten pensel. Lägg kantarellerna i en kall stekpanna och sätt på värmen, Tillsätt en rejäl smörklick när vätskan dunstat bort
500 g renytterfile. 1 tsk salt. 1 krm nymald svartpeppar. smör. Gör så här. Putsa köttet från hinnor. Salta, peppra och bryn renytterfilén runt om i stekpanna, ca 10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.