Det blev en smakrik kycklinggryta som vi åt med färsk pasta. Så var det visst redan andra advent och endast 20 dagar kvar till julafton. 1/2 purjolök. 1/2 chili. 2 dl vatten. 2 dl grädde. 20 minuter tills kycklingen är klar och såsen tjocknat lite. 1/2 purjolök 1/2 chili 1 msk kinesisk soja. 2 dl vatten. 2 dl grädde
De här revbensspjällen var så smakrika o goda och såå möra att de nästan föll isär av sig själv. Smakrika revbensspjäll i Crock-Pot1,5-2 kg revbensspjällMarinad2 msk strösocker1 dl chilisås2 msk balsamvinäger4 msk ketjap manis2 tsk torkad ingefäraTill grytan1 dl vatten2 gula lökarsalt och svartpepparKoka ihop marinaden till en simmig sås. 1,5-2 kg revbensspjäll. 2 msk strösocker. 2 msk balsamvinäger. 2 tsk torkad ingefära. 2 gula lökar
2 dl strimlad purjolök. 2 - 3 morötter. 2 tärningar fiskbuljong. 2 ½ dl grädde. 200 - 300 g skinn och benfri laxfilé i bitar (jag hade bara 170 g hemma så jag tog det). 2 dl strimlad purjolök. 2 - 3 morötter 6 potatisar 2 tärningar fiskbuljong. 2 ½ dl grädde. 200 - 300 g skinn och benfri laxfilé i bitar (jag hade bara 170 g hemma så jag tog det)
3 port kokt ris. 12 vitlöksklyftor. 12 msk dijonsenap. 13 port kokt ris 400 g köttfärs 140 g bacon 8 champinjoner 1 gul lök 1 paprika 2 vitlöksklyftor 2 msk dijonsenap 3 dl grädde Salt Peppar Vegeta allkrydda 3 dl riven ost SmörDela baconet i små bitar och fräs upp. Gratinera i 200 grader i ca 45 minuter
2 hg rökt sidfläsk i små tärningar. 2 stora morötter i stavar. 250 g champinjoner i kvartar. 2 msk Touch of Taste oxfond med rödvin. 2 msk Maizena majsstärkelse
2 gullökar. 2 stora morötter. 2 bitar färskpressad ingefära. 2 tsk torkad timjan. Koka i ca 2,5-3 timmar (smaka köttet så det är tillräckligt mört, om inte, koka lite till). 2 gullökar 2 stora morötter. 2 bitar färskpressad ingefära. 2 tsk torkad timjan
För 4 pers400 g torsk400 g lax1 burk kräftstjärtar2,5 dl vitt vin5 dl kedla matlag. grädde 15%2 stora morötter2 msk smör4 tomater½ dl tomatpure1 dl cream fr. 1 gullök3 vitlöksklyftor3 lagerbld2 tsk sambal olek1 liter vatten1 dl konc hummerfond½ dl dillSalt,svert o vit peppar,curry,oregano,timjan, 10 rosepepparkorn o paprikapulverGrunden på morgonen. Hacka lök, morötter (i halva "pengar") 2 vitlökar ,spara 1 till senare. Lägg i 2 msk smör i kastrullen o fräs allt lätt, du får inte bränna löken. Låt småkoka i 20 min. 20 g jäst2 dl ljummet vatten2 vitlöksklyftor½ tsk saltVetemjölSesam frönFylling. 2 msk rumsvarmtsmör1 pressad vitlöksklyftalite saltBlanda detta i en skål, o ställ åt sidan. In i 20 min på 225 grader. 2 vitlöksklyftor
Rör runt detta och låt smakerna stekas in i kycklingen en liten stund (ca 1-2 minuter). 2 medelstora kycklingfiléer. 1-2 msk tomatpuré. 2 dl matlagningsgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.