Ingredienser Portioner: 1 l 2 kg knappt mogna äpplen (2 kg äpplen motsvarar 4 l skuren frukt) 1 l vatten 9 dl socker per avrunnen liter saft ev pektin Smaksättning 1 dl myntablad eller chilifrukter eller rönnbär (1 dl myntablad motsvarar 2 chilifrukter eller 4 dl rönnbär) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken?
Idag provade jag att göra äppelgelé som jag smaksatte med hemodlad fläder, chili och mynta. Min dotter Moa tyckte att jag såg ut som "en sån där häxa som kokar ihop en massa giftiga saker"
Temperaturen stiger mot 86 farenheit och en kopp grönt te till frukosten blir för varmt. Carina har en mumsig lösning - med citron och ingefära, båda kända för att starta ämnesomsättningen och rensa ut toxiner (gifter), samt mynta, som ökar genomströmningen av kalcium till muskelcellerna, är detta även en perfekt start på dagen
Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp det kokande vattnet och smaksättningen i tre olika skålar. Rör om tills saltet lösts upp och pulvret blandats upp med vattnet
Jag blev serverad glass smaksatt med brynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Äpplen och chili gifter sig faktiskt riktigt bra. Om man kombinerar äpplen med chili får man till resultat en sötstark gelé som passar i många sammanhang, skulle tro att detta passar alla fans av sötstarka såser
Här kommer två smaksatta sorter som är fantastiska att ha i sallader eller som en dippa. Jag älskar olivolja och det ringlas flitigt över maten i mitt kök
Kokosris. Koka riset i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.