Vi skördade redan några som gröna när vi gjorde gröna plättar med mangold och chili förut, men nu har de flesta blivit mogna och röda och vi kände att det var läge att ta tillvara på chilin på något sätt, så vi bestämde oss för att testa att göra egen chilisås
Det blev mycket godare än köpt sweet chilisås, eller helt annorlunda - sötare i och med den goda honungssmaken och starkare, köpt sweet chilisås är mildare och mer "bulk" än smak i jämförelse
Hacka upp chilifrukterna grovt med kärnor och allt, eller ta bort kärnorna för en mildare variant. Nu tjocknar chilisåsen och börjar likna den i affären
Experimentera gärna med kryddmängderna och prova med att tillsätta t. Hemgjord thailänsk sweet chilisåsSweetchilisås som man köper kan vara helt OK men bäst blir det om man gör den själv
Det är rejält med hetta i såsen så minska på chili/vitlök om du vill ha den mildare. Utöver styrka kan du laborera väldigt mycket med smaker i den här såsen – tillsätt lite vinäger för syra, lite sirap för sötma, tomatpuré för mer tomattouch osv
Tröttsamt men jag förstår att det är för att jag är lite nervös och tänker mycket på tävlingen i och med att jag lagt ner så mycket tid och energi på förberedelserna
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.