Och så var det den här fiskgratängen. Det var bara något man måste pilla i sig för att slippa vara hungrig och nya maträtter ville jag helst inte prova
Har varit ett par hektiska veckor, så jag har inte hunnit titta in här. Jag tänker varje år att nästa år ska jag vara ute i god tid……men så drar tiden iväg
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor påsmå glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fördela fyllningen på filéerna och rulla ihop. Fiskgratäng. Gratängsås. Häll såsen över fisken. Gratängsås. Gratinera på nedersta falsen i 20 - 30 minuter i 225 grader
Om man inte blandar purjon med crème fraichen så blir den rosafärgad men är dock ätbar. Bred ut detta över fisken och stoppa in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter tills fisken är färdig
I onsdags inledde vi vårtpåskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild påvårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
Fördela fisken ovanpå. Häll över såsen och skiva tomat och lägg ovanpå, in i ugnen 200°C ca 45 min. Använd 10 st potatisar och 8% crème fraiche så blir det 12 SP/port
Jag talar självklart denna gång om fiskgratängen med sin milda krämighet och värmande smak. En ganska vanlig rätt i grundutförande, som kan smaka fantastiskt om den sätts samman på rätt sätt
Festlig fiskgratäng med lax, spenat, läcker dillsås och duchessepotatis. En lyxig rätt som passar lika bra att bjuda på när man får gäster eller till vardags
Spara fiskspadet till dillsåsen. Dillsås. Häll så-sen över fisken och strö på ost. Täck formen med folie och baka i ugnen på 200° i 10–15 minuter. Rör i mjöl och späd med mjölk, grädde och 1/2 dl spad från fisken. Spritsa eller klicka på potatismos runt kanten och gratinera på 250° i 10 minuter. 5 dl vispgrädde 2 msk smör 2 st äggulor salt peppar Dillsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.