Blanda ihop alla torra ingredienser med det kalla smöret, skuret i bitar, till en smulig massa. Fördela ananasen i formarna och strö över resten av smulorna
Eftersom jag även gillar kokos tänkte jag testa ett recept på smulpajmed just kokos. Det är verkligen äkta vardagslyx att kunna gå ut i trädgården och plocka en hel skål med jordgubbar när man behöver det
Detta är en riktigt enkel paj att göra eftersom det är en smulpaj. Hoppas ni testar denna paj och jag hoppas ni uppskattar detta samarbete med Smiling, jag själv tycker det ska bli väldigt spännande
Det blev en smulpajmed mandelmjöl, solrosfrön och flagad kokos istället för traditionell smulpaj. En smulpaj stod på barnens önskelista men denna gång hade jag lust att testa något nytt
Tillsätt smöret och bearbeta degen med händerna eller beredare tills degen är smulig. Häll ett lager deg i botten på en smord ugnssäker form och häll sen ett lager björnbär ovanpå
björnbär,. Häll på de frysta bären och riv över mandelmassan. Fördela ut smulorna över bären, gör den lite högre in mot mitten och lite tunnare ut mot kanterna
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Servera med vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. Smula degen över jordgubbsblandningen och grädda i 175 grader ca 30 minuter. 1 dl kokos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.