Jag älskar smulpaj. Ska göra pajfyllningspåsar med rabarber och jordgubbar, att lägga i frysen. Blanda i en skål med lite socker, vaniljpulver och potatismjöl
Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl. Servera med lättvispad grädde. 0,5 l jordgubbar, skivade. Fyllningca 400 g späda rabarber 0,5 l jordgubbar, skivade 1,5 dl strösocker 1,5 msk potatismjöl
Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak
Smulpaj ska enligt mitt tycke ha mycket smul och vara enkel att göra. Servera med vaniljsås och njut. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i skivor
En efterrätt som bevarar sommarkänslan och fortfarande gör jordgubbarna fantastisk rättvisa är den här smulpajenmedjordgubbar och rabarber där även rabarbern får vara med för att skapa den rätta syrligheten
MalmöIdag delar jag med mig av min somriga cobbler (även kallad smulpaj)Vi skaffade vår första kanin samma sommar som vi fick vår minsta lillebror Alexander
Jag brukar göra samma recept till smulpaj vare sig det är äpple eller bär. Blanda 100 g kallt smör, 1,5 dl havregryn, 1,5 dl vetemjöl och 1 dl socker, gör en smuldeg och smula över bären
Smulpajmedjordgubbar och granatäpple. det var bara att lunka ut i köket, ta fram den där nyköpta påsen med frysta jordgubbar, grabba fatt i granatäpplet i fruktskålen och hiva ner ingredienser från hyllorna i skafferiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.