En smulpaj går fort att göra om man får fikagäster och för den som inte tror sig kunna fixa en god efterrätt kan jag glädja med att det är busenkelt att göra en smulpaj
Smulpajmed nektariner. Istället för att låta dem ligga där gjorde jag en god och enkel smulpaj. Förutom nektarinerna använde jag mig av lite frusna bär som jag fyllde ut med
Smulpajen passar att äta som den är, eller att servera med grädde. För att muntra upp mig själv har jag gått tillbaka i mitt receptarkiv för en finna en fräsch och ljuvlig bärsmulpaj
supergod smulpajmed pepparkakskryddor. Julkryddorna passar utmärkt tillsammans medbär. Har du inga sådana formar går det såklart lika bra att göra en paj med en större form
En fräsch smulpajmedbär känns dessutom passande nu när vi närmar oss sommaren med stormsteg. Denna smulpaj har en grund av blåbär och jordgubbar, och så på det ett kokostäcke
Den här smulpajen kan varieras i det oändliga efter tycke, smak, säsong och tillgång på råvaror. Hälften av vetemjölet kan bland annat ersättas med havregryn, kokos, mald mandel eller nötter
Smulpaj är en snabb och god efterrätt att göra. Det är lätt att variera smaken genom att ändra vilka bär man har i, här använde jag en påse med blandade bär
Lägg upp i skålar, garnera med lite mosade bär och en grön kvist. Smultronglass Jag hade turen att hitta lite smultron i sommar, det blev till och med en del att frysa in
fyll pajformen med lite av smuldegen fyll sedan på med valfri fyllning. blåbär och hallon. häll sedan på resten av smuldegen avsluta med att ringla över ljus sirap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.