Resultatet blev ett härligt saftigt brödmed god smak av råg ochhavre. Täck över brödenmed en bunke eller stor kastrull eller liknande och låt jäsa i kylen över natten
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller medbrödkrokaroch låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Rågbrödmed lök ochfänkål. Jag gillar att baka bröd då man kan experimentera så med smaker och har man bara en grund att utgå från så kan du ju variera i all oändlighet
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Ett saftigt och mjukt bröd fyllt med örter, ost och grönsaker. Klä en brödformmed bakplåtspapper. Konsistensen på detta bröd är lite som en kaka, saftigt och mjukt
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Kanske inte riktigt lika lyxig känsla som det vita brödet, men väldigt, väldigt gott och det här brödet känns lite nyttigare
Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat med kummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbrödmed hög andel smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.