11 burk
krossade tomater1 vitlöksklyfta1 krm sambal oelek1 msk olivolja1 tärning grönsaksbuljong1 burk kidneybönor2 dl djupfrysta ärtor0,5 tsk basilika2 dl majs (1 burk)100 g fetaost (ett halvt paket)1 tsk basilikaKoka upp de krossade tomaterna med pressad vitlöksklyfta, grönsaksbuljongtärning, sambal oelek, olja och kidneybönor. Tillsätt de djupfrysta ärtorna och basilikan. Låt sjuda några minuter. Vänd ner majs och tärnad fetaost samt lite extra basilika. Servera med couscous.
Häll upp på tallrikar och smula ner fetaost, ringla över lite olivolja och peppra. Fräs lök, vitlök och bönor i olivolja i en kastrull utan att det tar färg
Det serverades tre olika matpajer på dotterns studentfest. Förutom den här med fetaostoch annat medelhavsgott i så fanns en tokgod tomat och mozarella paj, den kan ni hitta här
Så då hittade jag på lax på spenatbädd med fetaostoch citron-crème fraiche. Jag gjorde också en ljummen sallad på bönor och avocado med en dressing på olivolja, balsamvinäger, fransk senap och vitlök
Lägg kantarellerna i kall panna utan något fett, och sätt på värmen. Hej igen på er. Promenader har det blivit i alla fall mellan skurarna, och det bästa av allt
Kycklingwok med jordnötssmör och grönsaker. salt, peppar och curry samt lite agave. Börja med att steka upp kyckling och vitlök i lite sesamolja, krydda med kryddorna och lägg i sesamfrö och grönsakerna (låt grönsakerna tina innan)
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Att bo i stuga på skidsemestern är ju supermysigt, men det kan vara lite vanskligt att veta vad man ska laga för mat som går snabbt, är mättande och inte kräver för många ingredienser som måste släpas upp i bil och riskerar att bli dåliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.