En het och fräsig karibisk grytamed curry och räkor från Jamaica. Jag hade stora räkor kvar i frysen från fried rice jag gjorde i veckan och det fick bli denna läckra gryta av dem
Vill du hellre äta kyckling så hittar du en lika snabbgryta om du klickar på bilden nedan. Framöver våren kommer jag därför att dela med mig av lite snabblagade rätter på sånt som kan förekomma hemma i mitt kök till vardags
Blanda med sojan. Rör om ordentligt i burken med kokosgrädde. Hetta upp två tredjedelar av kokosgrädden med ingefära, citrongräs, curry, vitlök och fisksås
Den här grytanmed tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
Smaka av med lite salt och servera med nykokt jasminris. Tina fisken lätt och skär i bitar, ca 3x3 cm. Fräs grönsakerna i lite olja, tillsätt curry-pastan och kokosmjölken och citronsaften, låt allt sjuda 5 minuter, lägg sen i fisken
Smaksätt med salt och peppar. Toppa med koriander eller persilja och servera med couscous. Värm smöret i en tjockbottnad gryta och stek blandningen på medelhög värme i 10 minuter
Snabb pizza med skinka, banan och curry1 port1 mjukt tunnbröd (jag tog Njalla)hot chilisås2-3 skivor rökt skinka1 banancurryostBred tomatsås på brödet och lägg över skinka
Smaka av med lite salt och servera med nykokt jasminris. Tina fisken lätt och skär i bitar, ca 3x3 cm. Fräs grönsakerna i lite olja, tillsätt curry-pastan och kokosmjölken och citronsaften, låt allt sjuda 5 minuter, lägg sen i fisken
Om ni är sugna på en enkel och god gryta så får ni här mitt recept på en god vardagsgryta. Börja med att bryna lök och paprika, häll sedan över det i en kastrull
Pensla bröden med olja eller smör vid servering, helt ok för att vara snabb-variant. Grytan (4 port)1 gul lök, hackad2 cm finhackad färsk ingefära2 klyftor vitlök, skivat tunt1 röd paprika1 dl kokos (ej ett måste men gott)knappt halv zuccini, skuren i halva cirklarknappt halv aubergine, skuren på samma sätt3 dl kokt chana dal eller burk kikärtor1 burk hela tomater1,5 dl grädde2 msk berberri-bär eller halv citron2 buljongtärningar1 tsk sockerFräs lök, vitlök, aubergine, zuccini & kokos samtidigt med olja och (alla) kryddor. Servera med ris eller NanFuskis-Nan - Går snabbt och behöver inte jäsa3-4 dl vetemjöl1 ägg1 tsk olja1/2 tsk salt1/2 tsk socker1,5 dl fil eller mjöl1/2 tsk bakpulverRör ihop, gärna några minuter med degkrokar så degen blir seg och smidig. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten värmas med i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.