De här snabbakade limporna bakas med bikarbonat istället för jäst och behöver därför inte jäsa. Vi hade en liter fil som var lite för gammal och därför börjat att flocka sig
Lite extra god frukost idag med denna supersnabba och enkla limpan. 6 dl vetemjöl (jag använde rågsikt) 2 dl havregryn 1 tsk salt 1 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 4 dl vatten Sätt ugnen på 180 grader
lingon rårörda250 g frysta lingon, tinade 1,5 dl strösocker. 100 g smör 2 tsk kryddpeppar, hel, mortlad 300 g rimmat fläsk, i skivor ca 500 g naturell gnocchi
Bellis hjälpte mig med detta brödet. Hon är så söt när hon försöker röra om med sina små armar. Häll upp i brödformar och platta ut degen med en blöt hand
Rör i yoghurt, lingonsylt och honung och rör ihop till en kladdig smet. Recept5 dl vetemjöl2 dl fint rågmjöl (eller annat grovt mjöl du har hemma)1 dl grovt hackade valnötter (eller andra nötter eller kärnor)½ dl krossat linfrö½ dl rågkross2 tsk bikarbonat1 tsk salt5 dl naturell yoghurt1 dl lingonsylt2 msk honungSätt ugnen på 175 g. 1 dl lingonsylt
Frallor utan jäst, med bakpulver i stället. Degen är rätt kladdig så ta för att forma bullar så klickar du enklast upp på plåten med hjälp av en sked och formar sedan bullarna med mjölade händer
Det är ju inte en "riktigt" bulle i och med att den inte är gjord på en deg som ska jäsa, men det smakar väldigt mycket som en bulle och går alltså sjukt mycket snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.