När man står där på kvällen och ska laga mat till hungriga barn så får man ibland ta till lite snabbamedel… Jag är inget jättefan av färdiga köttbullarna men någon ”snabbmat” som ibland åker fram här hemma är fiskpinnar
Servera med en liten extra klick kaviar och en citronklyfta. Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Fräs den i en gryta med smör på medelhög temperatur. Tillsätt musselspadet, Bong Touch of Taste Fiskfond, grädde, mjölk och kryddorna
Lägg sedan i den hackadedillenoch salladslöken och vänd runt igen någon minut. Traditionellt serveras mam tom, fermenterad räksås, som kan spädas med lite olja, socker och kycklingbuljong
Toppa soppan med morotsstrimlor ochdill. Skala och finstrimla moroten. Gör så här Skär fisken i tärningar 2x2 cm. Värm soppan tillsammans medfiskbitaroch spenat under omrörning, tills fisken är klar ca 5 min. 2 msk hackad färsk dill. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter Kelda® Skärgårdssoppa 200 g gösfilé 65 g bladspenat 1 morot 2 msk hackad färsk dill
Blanda grädde, dijonsenap, hackad gräslök, buljongpulver, salt och peppar. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrättmed smak av bacon, parmesan och gräslök
Strö över dillen. Terminsstart och uppstart med både jobb, skola, förskola och aktiviteter. Suttit i telefon med sjukvård, folktandvård, sjukgymnast, dans m
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Ugnspannkaka med korv. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Strö över dill. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal. skölj fänkål och purjolöken och skiva ned, lägg allt i en smord ungsform,krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.