Färsktonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Tonfisken kan ententen stekas eller grillas, se bara till att den inte blir överstökat. Blanda i en skål med en halv pressad lime, olivolja, balsamvinäger, flingsalt och peppar
Om du vill äta risotto bara som den är till middag eller förrätt skulle jag dock rekommendera att ta i lite mindre selleri samt tillsätta lite mer smaker som färska örter, knaperstekt bacon osv
Servera avokadosalladen till tonfisken. Skär tonfisken i portionsbitar, salta och peppra. Strimla purjolöken och blanda ner tillsammans med salladsskott och rapsolja
Koka upp din färska pasta. Tillsätt tonfisk, krydda upp den med salt och peppar. Tonfisk och broccoli. Serveras genast tillsammans med riven parmesanost
Lägg upp salladen på ett fat och toppa med den ljumma tonfisken. Tonfisken. Strö över lite furikake eller sesamfrön och garnera med chili, örter och limeklyftor samt eventuellt granatäppelkärnor
Men när R beställde in det här om veckan till lunch och fick färsk grillad tonfisk, då förstod jag. Kokt färsk potatis (går att köpa året runt i detta växthus land)
Bönorna tillagas enligt förpackningen, om ni köper frysta. Men efter en liten shoppingtur blev det istället hamburgare till barnen och färsktonfisk till mig
Chilipeppar enligt behov. Smaksätt med hackad persilja, salt och chillipeppar. Salt enligt behov. Koka Farfalle Barilla al dente i rikligt med saltat vatten, häll av vattnet och blanda med såsen som förberetts tidigare
Men jag har ju flera dagar till på mig att fixa en fiskrätt nu i december. Men nu har jag i alla fall fräst på räkor till en jättefräsch avokadosallad som marineras med bland annat chili och lime
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.