1 olja,
till fritering1. Skrubba jordärtskockorna och baka hela i ugn på 175 grader med olja och salt i ca 20–30 minuter.2. Rensa igenom svampen och dela den grovt. Stek svampen i en stekpanna med någon droppe rapsolja, så vätskan kokar ur. Lägg därefter ner löken, vitlöken och smöret och stek på medelvärme tills den blivit krispig. Smaka upp med salt och peppar.3. Ta jordärtskockorna ur ugnen och låt svalna. Dela på längden i två halvor och gröp ur. Detta är lite pilligt, men också viktigt att skalet förblir helt då det senare ska återfyllas.4. Spara innandömet och mixa det slätt tillsammans med resterande del av smöret. Smaka av med salt och peppar.5. Fritera skalen krispiga i olja på 165–175 grader tills gyllene. Lyft upp dem och låt rinna av lite på ett hushållspapper.6. Återfyll skalen med jordärtskockscremen, den stekta svampen och löjrom. Toppa med lite finhackat äpple och smörgåskrasse.
När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen ochtrattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen
Lägg baconskivor och fetaostskivor på hela filén och fäst ihop den med tandpetare. Tvätta och skrubba jordärtskockorna och skär dem i två biter och lägg dem in en ugnsfast form
Jag är för tillfället helt insnöad på tarmen och dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner och fermenterad mat
Jag tror det mest beror på att jag var på Malmö Saluhall igår, och där köpte med mig två fantastiskt fina djupa tallrikar, som jag såklart direkt ville inviga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.