Snacks på jordärtskocka, trattkantareller och löjrom
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • jordärtskockor
  • 1 smör
  • 1 trattkantareller
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 Kalixlöjrom
  • 1 smörgåskrasse
  • 1 äpple, finhackat
  • 1 neutral olja
  • 1 salt och peppar
  • 1 olja, till fritering1. Skrubba jordärtskockorna och baka hela i ugn på 175 grader med olja och salt i ca 20–30 minuter.2. Rensa igenom svampen och dela den grovt. Stek svampen i en stekpanna med någon droppe rapsolja, så vätskan kokar ur. Lägg därefter ner löken, vitlöken och smöret och stek på medelvärme tills den blivit krispig. Smaka upp med salt och peppar.3. Ta jordärtskockorna ur ugnen och låt svalna. Dela på längden i två halvor och gröp ur. Detta är lite pilligt, men också viktigt att skalet förblir helt då det senare ska återfyllas.4. Spara innandömet och mixa det slätt tillsammans med resterande del av smöret. Smaka av med salt och peppar.5. Fritera skalen krispiga i olja på 165–175 grader tills gyllene. Lyft upp dem och låt rinna av lite på ett hushållspapper.6. Återfyll skalen med jordärtskockscremen, den stekta svampen och löjrom. Toppa med lite finhackat äpple och smörgåskrasse.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.