När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
Det blev ett glutenfritt och vegansk tunnbröd med bas gjordpå kokt potatis och bovetemjöl. Brödet går lätt sönder innan det har gräddats så var lite försiktig och snåla inte med mjölet utan strö på mer när det behövs
För många år sen gjorde jag ofta egen lemonad av vanliga citroner, socker och lite vatten. Men nu var det ett tag sen och när jag handlade mat sist så var det extrapris på honungsmelon
Har en en gjutjärnspanna skulle en kunna steka i ugnen istället, men det har inte jag så gjorde såhär istället (läs orginalreceptet för vidare och mer noggranna instruktiner)
Oxfilén som var tanken att vi skulle ätit i fredags gjorde sig lika bra idag. Tro det eller ej men idag har jag invigt min soliga hörna på altanen i bikiniöverdel och solen den tar vill jag lova
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers). Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallor med hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min. 2 dl glutenfria havregryn (jag kör alltid på Sempers)
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Det beror på att jag har haft väldigt fullt upp och saknat tid och ork till att blogga. Som ni kanske har märkt har jag inte bloggat så mycket på senaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.