Den här bloggpausen blev visst något längre än jag först hade förutsett. Jag har däremot fortsatt att laga mat, baka, jaga nya recept och läst alla fina bloggar där ute i cyberspace
Stort grattistill Klas Lindbergiriktigt hård konkurrens från de fem andra deltagarna tog hem segern iÅretsKock, endast en och en halv poäng före silvermedaljöreDaniel Engellau
Celeber jury med både världskockar och prinsarIåretsversion av Åretskock, svenskt mästerskap iprofessionellmatlagning, hade jag förmånen att jobba som videoreporter för Åretskockkanalen och intervjua jurymedlemmar, finalister, besökare och kända kockar på plats om mat, tävling och evenemanget
Som ett led imittÅretskock-bloggandefick jag prova ÅK-creme fraichen skapad av förra åretsvinnare Tomas Diedrichsen och den har smak av rostad vitlök och timjan
Nu blev det ingensemifinalplats för mig, men det blev ett lite extra lyxigt gösrecept, med inspration från skogen och sjön vid stugan, som kan passa till en god helgmiddag
Härom veckan satte jag morgonkaffet i halsen när jag fick ett mail från ÅretsKock. Jag trodde det var ett skämt, ett massmail, ett spam, en reklamgrej…ja, jag trodde först inte på det
Snittar på fryst gurka - Åretskocks Creme Fraiche med ingefära & chili - löjrom - piplök - harsyraNu iaugusti är ett bra tillfälle att ses efter sommaren, det är många som ställer till fest - kanske en kräftskiva
Sitter och lyssnar på mattrender på Arlas pressfrukost på ÅretsKock. Ett stort antal kockar från norr till söder i landet har intervjuats om trender i köken
Räms korv till vänster och Diedrichsenstill höger. Inte blev det ju sämre av att det de två bidragen kom ifrånstorfavoritenDaniel Rämsoch slutsegraren Tomas Diedrichsen
Förra året var han ifinal men fickintetillfinishen, han trodde själv att det beror på att han tränade alla moment för hårt och tappade lite av inspirationen, vilket ledde till några tekniskamissar
- Det var god mat på löpande band, vi proppade i oss mat hela dagarna för att hinna uppleva så mycket som möjligt, sade Klas Lindberg som så snart som möjligtvill åka tillbakatill Japan
Varje år lanserar Arla en årets gourmet-crème fraichei samarbete med vinnaren av förra Åretskock. Ingefära och chili är dessutom två smaker som jag verkligen uppskattar ochHusmor Lisa skapar recept på Årets Creme Fraiche framöver
Alla rätter iÅretskockinspirerademig. Men den här rätten är ändå väldigtspeciell för mig. Fredrik Lagberg på vackra Görvälns slott, blev Folkets favorit med den här vackra rätten
TävlingenÅrets Unga Kock – Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs avgjord. Tre köksdomare och nio smakdomare från världen över bedömde alla kockars trerättersmenyer strikt anonymt
Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Nu börjar året lida mot sitt slut och jag har kikatigenomstatistik för årets alla inlägg och recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.