Saft av en halv citron. En skvätt Worcestershiresauce. Låt smöret stå framme i en bunke och bli mjukt. Pressa icitron, rör ner Worcestersås och kryddor
Rostat vitlökssmör är helt sanslöst gott. Vitlöken får en underbar nötig, mild smak när den rostats. Första gången jag smakade smör gjort på rostad vitlök var på Mattias Dahlgrens restaurang Bon Lloc för många år sedan
Vitlökssmör är för mig nummer ett när det gäller kryddsmör och det är ju bara inte gott tillgrillat kött, man kan ju ha det på så mycket annat och bra att ha i kylskåpet speciellt nu på sommaren när man grillar så ofta
Vitlökssmör är enkelt att tillaga och ger en god smak ovanpå kött och grönsaker. Ingredienser. • Lägg smöret i en skål och låt stå en stund tills det har börjat mjukna
Skala och hacka vitlöken. Strö vitlök och persilja över champinjonerna. Klicka över resten av smöret. Stek champinjonernai 1 msk av smöret i en stekpanna. Lägg över dem i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form. Gratinerai övre delen av ugnen ca 5 min. 300 g champinjoner. 1 st vitlöksklyfta. 2 msk hackad färsk persilja
Skär smöret i kuber. Pressa ivitlöken och tillsättpersiljan. Kör imikrovågsugnen ca 10-15 sekunder på hög effekt så att det blir mjukt. 2 vitlöksklyftor. 1 ½ tsk fryst persilja
Låt även sniglarnarinna av i en sil under tiden smöret blandas. Tvätta skalen och låt rinna av. Servera därefter sniglarna omedelbart med vitt bröd som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.