Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Vispa äggvitorna med citronsaften och hälften av sockret till ett vit fast skum
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Ta marängen från värmen och vispa tills den är sval och tjock med en elvisp. Rör runt ett varv med slickepott, men ej mer för då blir marängerna mer bruna än chokladstrimmiga
Goda filodegssnurrormed smak av chilicheese. Lägg ett ark filodeg på ett bakbord och täck de andra filodegen som du inte använder med dubbla kökshanddukar
Färga den ena gul och smaksätt med citronessens. Dessa snurror smälter i munnen och gillar ni citron och lakrits tycker jag att ni ska slänga ihop några stycken på en gång
Ta bort skålen från vattenbadet när marängsmeten har nått rätt temperatur och fortsätt vispa med maskin, till marängen har kallnat och blivit vit och fluffig
Smördeg på rulleRiven stark ost Lite tomatpuré Pizzakrydda 200 gr ca 15 minuterRulla ut mördegen och bre på tomatpurénLägg sedan på riven ost och kryddan
450 g filodeg (ca 20 ark för 1 paj) 300 g formbar vegofärs 3 msk rapsolja 1 rödlök, stor 2 klyftor vitlök 1 msk malen spiskummin 1 tsk paprikapulver 200 g färsk spenat 150 g fetaost salt peppar 0,5 dl sesamfrön, gärna svarta och vita
Till fyllningen vispas grädden hårt och blandas med en påse krossade daimkulor. Skär försiktigt av ett lock på marängen och fyll med daimgrädden strax innan de ska serveras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.