Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Socker - och glutenfri äppelpaj. Hej. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Och resultatet av mitt baklöfte gör återigen entré, denna gång en spinn på Gordon Ramsays Chocolate & Mint caramel cake – bortsett från mint och caramel och allt socker
När jag var ute i helgen slank det te x ner en alkoholfri öl som det var socker i, för jag hade fått för mig att inte dricka alkohol heller och det blir så himla trist att bara dricka vatten på lokal
Att baka mjöl och sockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringar innan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
Barnen går från bordet höga på egentligen bara socker då potatis om än mättande och en del nyttigheter så också en stärkelserik knöl vilket omvandlas till glukos dvs socker
½ dl socker. Vill du kan du även göra som jag gjort laga en karamell på socker och jordgubbsmelba genom av att koka den till en seg och tjock sockermassa som går att forma som man vill och när det stelnat är fast som glas
Socker, det är en kolhydrat, det vet vi redan. I denna del av sockerskolan fokuserar vi lite mer på kemidelen och ska se närmare på hur man kan dela upp kolhydrater och sötningsmedel i olika grupper, beroende på hur de används i och bryts ner av kroppen
I denna del går vi mera praktiskt in på olika typer av socker och sötningsmedel som vi hittar i butikshyllan och kollar på vilka man bör undvika och vilka som är bättre
Vem gillar inte socker. Själv har jag också vandrat till och från sockerträsket många gånger. I denna första del om socker ska vi ta oss en titt på varför vi gillar socker och vad som händer i kroppen när vi äter det
Nu har jag gjort det jag har tänkt på ca ett halvt år att färga mitt socker så jag kan ha lite fint "strössel" att strö över cupcakesen eller på och över kakor varför inte när jag ska göra brysselkexen till jul
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Smält smör som penslas på muffinsarna och socker blandat med kanel som de sedan doppas i. Vispa ihop smör och socker med en elvisp så att det blandas väl och blir lite fluffigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.