1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix (funkar även med vanliga mixen), Spara ca 1/2 dl till utbakning. 1 pkt, 500gr sempers glutenfria lågproteinmix (funkar även med vanliga mixen), Spara ca 1/2 dl till utbakning
Några kallar dem solbullar, andra kallar dem för sockerbullar, krämbullar eller vaniljbullar. På tisdag är det fettisdagen och då är det ju tradition att äta semlor, men eftersom vi varken gillar vispad grädde eller tål mandelmassa så bakade jag dessa smaskiga vaniljkrämsfyllda bullar istället
Igår kväll gjorde jag bullar här hemma eftersom att jag hade ett paket färsk röd jäst i kylskåpet som jag inte ville kasta eftersom jag flyger hem till Sverige i morgon
Alla recept är gluten- och mejerifria. Här är recept på Glutenfria frallor. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min. Gör såhär. Blanda ägg och keso i en bunke. Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet
Sätt ugnen på 200 g. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna
-) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. -). -) Har faktiskt inte smakat än, men snart så. Sonen har beställt tårta till Nationaldagen så nu har jag bakat en chokladtårta som jag hoppas är lika god som den ser ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.